Iskanje
KZ Krka

KZ Krka z.o.o., Šentjernejska c. 6, 8000 Novo mesto
tel.: 07 39 31 800, fax.: 07 39 31 862, e-mail: info@kz-krka.si

Mesarstvo

Kontakt za več informacij:

PC KLAVNICA in PREDELAVA
Majer 22, Črnomelj
T: 07 30 62 540, 031 703 508, 031 703 501

 

KZ Krka z.o.o. je pridobila certifikat

"Izbrana kakovost Slovenija"

Za GOVEDO in PE Mesarstvo, Majer 22, 8340 Črnomelj (zakol, razsek, porcioniranje govejega mesa in mleto goveje meso)

Izbrana kakovost je nova nacionalna shema kakovosti, ki je namenjena kmetijskim pridelkom oziroma živilom s posebnimi lastnostmi, ki se lahko nanašajo na sestavo, okolju prijazno pridelavo, kakovost surovin, dobrobit živali, posebno zdravstveno varstvo živali, način krmljenja, dolžino transportnih poti, predelavo, hitrost predelave surovin oziroma čim manjšo kasnejšo obdelavo pri skladiščenju in transportu.

Proizvodi, ki so certificirani in označeni z znakom »Izbrana kakovost – Slovenija«, prinašajo potrošnikom zagotovilo, da ima proizvod naslednje lastnosti:

  • pridelan in predelan v Sloveniji

  • ima specifične lastnosti, ki se nanašajo na kakovost, način pridelave in predelave, dobrobit živali, način krmljenja in podobno.

  • da so ti parametri redno (vsaj enkrat letno) kontrolirani s strani akreditiranih kontrolnih organov.

 

Privoščite si Domače. Najboljše! 

Mesarstvo sestavljata dve enoti v katerih poteka predelava in prodaja svežega mesa ter mesnih izdelkov pod blagovno znamko Dobrote s Kmetije.       

 PC Predelava: 

 

  • proizvodnja mesnih izdelkov (poltrajni, barjenih, kuhani, prekajeni in sušeni izdelki, konzervirano meso in presne mesnine);
  • konfekcioniranje svežega mesa (govedo, teleta, prašiči, jagnjetina, odojki) ter
  • prodaja mesa in mesnih izdelkov.

 Vsi mesni izdelki so narejeni iz kakovostnega, doma vzrejenega mesa, po starih receptih naših babic in dedov. Predstavljamo jih pod lastno blagovno znamko »Dobrote s kmetije«. Že slogan »Domače. Najboljše!« pove, da so naši izdelki najboljši, kar potrjujejo številna priznanja.

Svojim kupcem zagotavljamo le kakovostno meso domačih rejcev po ugodnih cenah!  

 

PC Klavnica: 

Klavnica z linijo za klanje govedi, kopitarjev, odojkov in drobnice spada med manjše obrate KZ Krka. Letno zakoljemo okoli 3000 - 4000 glav živine, vzrejene na Dolenjskem in Beli krajini. Zakol izvajamo tri krat na teden (v ponedeljkih, sredah in petkih), za vsa izredna klanja se dogovarjamo posebej.

 

NAGRAJENA KAKOVOST NAŠIH MESNIH IZDELKOV AGRA 2018

Pod okriljem letošnjega jubilejnega, 56. Mednarodnega kmetijsko živilskega sejma AGRA, ki bo potekal v Gornji Radgoni od 25. do 30. avgusta, je maja in junija potekalo tudi tradicionalno mednarodno ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov. 

Z medaljami so nagradili tudi 3 izdelke KZ Krka z.o.o. Vabljeni na pokušino naših nagrajenih mesnih izdelkov 27. avgusta, na razstavni prostor Zadružne zveze Slovenije.

Pomurski sejem tudi letos uspešno nadaljuje tradicijo organizacije strokovnega ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov. To ocenjevanje je največje tovrstno v Sloveniji, ki pokrije velik del proizvodnje mesa in mesnih izdelkov. Na letošnjem ocenjevanju je sodelovalo 36 podjetij iz dveh držav z 239 izdelki. »O izjemni kakovosti sodelujočih proizvajalcev priča velika bera visokih ocen, saj samo 9% izdelkov ni doseglo kriterijev za priznanja. To pomeni, da se sodelujoči proizvajalci zavedajo in prepoznajo kakovostne parametre za posamezne izdelke. Predsednik strokovne komisije, prof. dr. Božidar Žlender, je rezultate na podlagi rasti tako števila tekmujočih podjetij kot deleža podeljenih zlatih medalj ocenil kot odlične in na splošno pohvalil slovenske mesne izdelke, ki so po ugotovitvah komisije tujim več kot konkurenčni.

KZ Krka že vrsto let sodeluje na ocenjevanju in tako potrjujemo kakovost naših tradicionalnih ter novih izdelkov. Ponosni smo, da so vsi izdelki s strani strokovne komisije dobro ocenjeni ter nagrajeni z medaljami. Letošnja bera medalj zajema dve srebrni medalji in enobronasto medaljo.

BELOKRANJSKA KLOBASA je plod naših izkušenj in teženj kupca po domačem, tradicionalnem okusu. Narejena je iz izbranega svinjskega in govejega mesa ter slanine, z dodatkom naravnih začimb kot so poper, česen, muškatni orešček. Termična obdelava poteka v klasični dimni komori z bukovimi drvmi - prekajevanje z naravnim dimom in pečenje do središčne temperature 72st. C. Okus je poln, vendar blag. Spada v skupino poltrajnih klobas za kuhanje. 

    

 

TLAČENKA, edinstvenost tlačenke je v načinu obdelave mesa in grobo mletih sestavinah, ki zagotavljejo domač izgled. Značilen okus dajejo naravne začimbe kot so česen, majaron in poper. Za vezavo je dodana živilska želatina. Spada med hladetinaste klobase. Na živilskem sejmu AGRA je prejela že vrsto medalj. 

 

   

 

Marko skače- klobasa za kuhanje s kajenskim poprom, je poltrajana klobasa primerna za kuhanje. Narejena je iz svinjskega in govejega mesa z dodatkom naravnih začimb in kajenskega popra, kar da klobasi svojevrsten okus. 

  

 

Privoščite si Domače. Najboljše! 

 

 

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si