Iskanje
KZ Krka

KZ Krka z.o.o., Šentjernejska c. 6, 8000 Novo mesto
tel.: 07 39 31 800, fax.: 07 39 31 862, e-mail: info@kz-krka.si

Pomen mesa v prehrani

Pravilna priprava mesa

S prehranskega stališča se svetuje, da se pri mesu odstrani vso vidno maščobo. Pri pripravi se izogibajmo cvrtju, boljša izbira je kuhanje, pečenje ali dušenje, previdni pa moramo biti, da mesa ne zapečemo preveč. Za boljši okus vam pri pripravi mesa svetujemo uporabo raznih začimb, kot so: česen, žajbelj, rožmarin in origano, nekatere delujejo antioskidacijsko.

V uravnoteženi in zdravi prehrani je meso pomembna sestavina obrokov. Meso vsebuje biološko polnovredne beljakovine, maščobe s prehransko pomembnimi maščobnimi kislinami, je vir nekaterih pomembnih mikroelementov - železa in cinka, vitamine, predvsem iz skupine B. Načelo za doseganje uravnotežene prehrane je načelo pestre prehrane in načelo jesti vsega po malem.

Po našem mesu povprašujejo tudi zahtevni kupci, ki še posebej cenijo domačo rejo na manjših kmetijah. Takšna vzreja je sicer počasnejša in dražja, kot je vzreja na farmah, vendar meso vsebuje manj vode, je bolj kompaktno in mnogo okusnejše. Mesnine iz takšnega mesa razvijejo bolj intenziven in žlahten okus, ki postaja vse bolj cenjen in iskan na trgu.

 

Mesnine Dobrote s kmetije in sveže meso KZ Krka tako priporočamo tistim, ki cenijo domačnost in kakovost, namenjene so zahtevnim potrošnikom, ki zahtevajo več kot le cenene industrijske izdelke. Mesnine simbolizirajo skrbnega kmeta – pridelovalca, znano slovensko poreklo, tradicionalne recepte in izvrsten domač okus.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si