Iskanje
KZ Krka
Zelenjava in sadje iz integrirane pridelave

Zagotovilo kakovosti

Privoščite si sveže s slovenskih kmetij, kakovostnejšo hrano bolj polnega okusa in poskrbite za svoje zdravje!

Zagotavljamo visoko kakovost izdelkov, saj odkupujemo zelenjavo in sadje od certificiranih pridelovalcev integrirane hrane. Organizacije za kontrolo in certificiranje, skrbno izvajajo  kontrolo pridelave in v skladu s predpisi izdajajo certifikate. Nadzor nad delovanjem organizacij za kontrolo in certificiranje izvaja Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano.

Zaščitni znak integrirani

Kmetijske pridelke in živila iz integrirane pridelave se v Sloveniji označuje z enotno označbo »integrirani«. To pomeni, da je bil pridelek pridelan v skladu s Pravilniki in Tehnološkimi navodili za integrirano pridelavo in je zanj organizacija za kontrolo in certificiranje izdala certifikat ter redno izvaja kontrolo. Zaščitni znak lahko uporabljajo samo pridelovalci, ki so pridobili certifikat za integrirano pridelavo in redno izpolnjujejo pogoje in predpise, ki jih določa Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP).

V24-ih urah iz njive do krožnika

V trgovinah KZ Krka vas vsak dan čaka sveža in lokalno pridelana hrana s kmetij z Dolenjske in Bele krajine. Zaradi kratke transportne poti od njive do prodajnih polic so živila na prodajnih policah v manj kot 24 urah. Tako so živila sveža, bolj polnega okusa in vsebujejo več hranilnih snovi, vitaminov in mineralov. S krajšimi transportnimi potmi pa tudi manj obremenjujemo okolje.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si