Iskanje
KZ Krka

KZ Krka z.o.o., Šentjernejska c. 6, 8000 Novo mesto
tel.: 07 39 31 800, fax.: 07 39 31 862, e-mail: info@kz-krka.si

Zelenjava in sadje

Zakaj izbrati zelenjavo in sadje iz integrirane pridelave?

Integrirana pridelava je naravi prijazen način pridelave, kjer se z uporabo naravnih virov in mehanizmov, ki zmanjšujejo negativne vplive kmetovanja na okolje in zdravje ljudi. Cilj integrirane pridelave je, ob nadzorovani uporabi gnojil in predpisanih fitofarmacevtskih sredstvih na gospodarsko sprejemljiv način pridelati kakovostne in zdrave pridelke. S pridobitvijo certifikata so pridelovalci zadruge podvrženi strogi kontroli kakovosti in pravilom pridelave.

Zelenjava in sadje polna vitaminov

Sezonska zelenjava in sadje iz lokalnega okolja imata zaradi kratke transportne poti (od pridelovalca do potrošnika) veliko večjo vsebnost C, A, B in E vitamina. Izdelki, ki so podvrženi dolgemu transportu in skladiščenju so manj kakovostni, saj so podvrženi nujnim agrotehničnim ukrepom. Domača zelenjava pa prav zaradi kratke transportne poti ni polna konzervansov, je sicer manj obstojna, vendar sveža in bogatega okusa.

Lokalna pridelava

Kratka pot od njive do prodajnih polic zagotavlja, da sta zelenjava in sadje sveža, bolj polnega okusa in vsebujeta več hranilnih snovi, vitaminov in mineralov, jedi iz njih pa so okusnejše. S krajšimi transportnimi potmi tudi manj obremenjujemo okolje.

Naravi prijaznejše

Pri nakupu zelenjave in sadja bodite pozorni na to, kaj kupujete. Izberite zelenjavo in sadje višje kakovosti, iz integrirane pridelave s slovenskih kmetij in poskrbite za svoje zdravje! Naravi prijaznejša, integrirana pridelava zmanjšuje negativne vplive kmetovanja na okolje in zdravje ljudi ter hkrati zagotavlja bolj kakovostno, svežo in okusno zelenjavo in sadje.

KZ Krka

KZ Krka z.o.o.

Šentjernejska c. 6
8000 Novo mesto

tel.: 07 39 31 800

fax.: 07 39 31 846

e-mail: info@kz-krka.si