Jagodne sladice za vsako priložnost

JAGODNI FRAPE

Sestavine: 0,5l mleka, 250 g svežih jagod, 3 žlice sladkorja, 6 kepic vanilijevega sladoleda, 6 kock ledu.

Priprava: Mleko, jagode in sladkor zmiksamo. Pijačo dobro ohladimo, nalijemo v kozarce, dodamo sladoled in kocko ledu.

STRAWBERRY FOOL« tradicionalna angleška sladica

Sestavine za 3 porcije: 250 g svežih jagod, 20 g sladkorja v prahu, sok 1/2 limone, 1 čajna žlička naribane limonine lupine, 1,5 dl sladke smetane, 1,5 dl navadnega jogurta, 1 čajna žlička vanilije v prahu.

Postopek: jagode očistimo in osušimo, iz polovice jagod naredimo pire z blenderjem ali paličnim mešalnikom in dodamo polovico sladkorja v prahu in 2 čž soka limone. Preostanek jagod nasekljamo in jih dodamo jagodnemu pireju.Nato malo manj kot do trdega stepemo sladko smetano in ji dodamo preostanek sladkorja v prahu, limoninega soka, naribano limonino lupino, vanilijo v prahu ter jogurt. Premešamo. Razporedimo po kozarcih, najprej plast jogurta, nato jagod in vse dokler ne zmanjka.

Tako nadevane kozarčke lahko okrasimo z listi mete in naribano čokolado.

JAGODNI FRAPE

Sestavine: 0,5l mleka, 250 g svežih jagod, 3 žlice sladkorja, 6 kepic vanilijevega sladoleda, 6 kock ledu.

Priprava: Mleko, jagode in sladkor zmiksamo. Pijačo dobro ohladimo, nalijemo v kozarce, dodamo sladoled in kocko ledu.

STRAWBERRY FOOL« tradicionalna angleška sladica

Sestavine za 3 porcije: 250 g svežih jagod, 20 g sladkorja v prahu, sok 1/2 limone, 1 čajna žlička naribane limonine lupine, 1,5 dl sladke smetane, 1,5 dl navadnega jogurta, 1 čajna žlička vanilije v prahu.

Postopek: jagode očistimo in osušimo, iz polovice jagod naredimo pire z blenderjem ali paličnim mešalnikom in dodamo polovico sladkorja v prahu in 2 čž soka limone. Preostanek jagod nasekljamo in jih dodamo jagodnemu pireju.Nato malo manj kot do trdega stepemo sladko smetano in ji dodamo preostanek sladkorja v prahu, limoninega soka, naribano limonino lupino, vanilijo v prahu ter jogurt. Premešamo. Razporedimo po kozarcih, najprej plast jogurta, nato jagod in vse dokler ne zmanjka.

Tako nadevane kozarčke lahko okrasimo z listi mete in naribano čokolado.