Iskreno verjamemo, da je dobro sodelovanje med kmeti odgovor na marsikateri izziv, ki ga prinaša ta stalno razvijajoča se in dinamična dejavnost. Prav zato smo ponosni na svojo bogato tradicijo delovanja in dejstvo, da smo svoje izkušnje pridobivali skupaj z vami.

Kmetijska zadruga Krka danes združuje skoraj 270 članov, ki jih poleg skupnega nastopa na trgu, odkupa in prodaje lokalno pridelanih živil povezuje tudi preko sodelovanja v evropskih projektih, izobraževanja članov in ne nazadnje organizaciji tradicionalnega Gregorjevega sejma.

Kz Krka je eden od največjih slovenskih ponudnikov integrirane zelenjave z zaščitnim znakom “integrirani”. Vso zelenjavo in sadje odkupi izključno od lokalnih pridelovalcev zelenjave in sadja iz širše Dolenjske in Bele krajine. Letno na slovenskem trgu organizirano prodamo okrog 2000 ton sveže lokalne sezonske zelenjave. Kakovost domače, lokalne pridelave in vzreje je naše vodilo pravzaprav že od samih začetkov, zato delujemo tudi na področju izobraževanja in ozaveščanja o pomenu zdrave prehrane.

Z velikim ponosom in mislijo na naše člane zato vedno pravimo:

- Domače je najboljše! -

Zgodovina

Kmetijsko zadrugo je leta 1941 ustanovila skupina kmetov pod imenom Nabavno prodajna zadruga Novo mesto. V naslednjih letih so se k njej priključevale zadruge iz sosednjih vasi in krajev ter Kmetijsko posestvo Novo mesto. Leta 1964 so Nabavno prodajno zadrugo Novo mesto preimenovali v KZ Krka. Kmalu po letu 1964 se je zadrugi priključilo tudi Mesno prehrambno podjetje Novo mesto in TOZD Hmeljnik iz DO Pivovarne Union. Oktobra leta 2002 se je KZ Krki priključila tudi KZ Črnomelj. KZ Krka je od leta 1992 organizirana v skladu z Zakonom o zadrugah in ima danes skoraj 270 članov.

Poslanstvo

Kot vodilna zadruga na Dolenjskem in v Beli krajini verjamemo in zaupamo v slovensko kmetijstvo in njegove proizvode. Prizadevamo si za razvoj, znanje in tržni uspeh pridelovalcev. Smo nosilni steber lokalne samooskrbe in zagotavljanja kakovostne hrane na mizah slovenskih potrošnikov.

Vizija

Postati želimo vodilni v Sloveniji na področju samooskrbe s slovenskimi kmetijskimi pridelki in izdelki. Z verigo specializiranih kmetijskih trgovin zagotavljamo celovito podporo pridelovalcu in potrošniku. Kot sodobna zadruga nenehno razvijamo nove ideje in pristope.

Osebna izkaznica

Naziv zadruge Kmetijska zadruga Krka kmetijstvo, trgovina, proizvodnja, storitve z. o. o.
Skrajšan naziv zadruge KZ Krka z. o. o.
Naslov Šentjernejska cesta 6, 8000 Novo mesto
Telefon 07 39 31 800
Fax 07 39 31 862
Matična številka 5151350
Ident. Številka SI-44188145
TRR – Deželna banka Slovenije SI56 1910 0001 0059 148
TRR – Delavska hranilnica SI56 6100 0000 8552 158

Projekti

KZ Krka z.o.o. je pridobila certifikat
“Izbrana kakovost Slovenija”

https://www.nasasuperhrana.si

Mreža lokalnih ponudnikov podeželskih dobrot

https://direktskmetije.si

Partnerji

Mediji o nas

Kontakti

Naziv

Ime in priimek

Telefon

Mobitel

Elektronski naslov

Direktor zadruge

Anton Prus

anton.prus@kz-krka.si

Tajništvo

Jožica Vukšinič

jozica.vuksinic@kz-krka.si

Centrala

info@kz-krka.si

Direktor trženja

mag. Robert Tomazin

robert.tomazin@kz-krka.si

Direktor finančno-računovodskega sektorja

Martin Kambič

martin.kambic@kz-krka.si

Enota kmetijstvo

Gregor Vintar

gregor.vintar@kz-krka.si

Enota mesarstvo

Martin Mušič

martin.music@kz-krka.si

Služba AOP

Marko Bartolj

marko.bartolj@kz-krka.si

Pravno-kadrovska služba

Andreja Kristan

andreja.kristan@kz-krka.si

Imate vprašanje?